Spring naar inhoud
Impressie Huis van Stad en Regio

Wat doet Dordrecht zelf

Dordrecht investeert in duurzaamheid. Zo verhuist de gemeente Dordrecht naar een nieuw kantoor: het Huis van stad en Regio. Dit wordt één van  de duurzaamste gebouwen van de regio. Er is veel aandacht voor circulariteit: hergebruikte en biobased materialen en registratie van ingebrachte materialen via een materialenpaspoort. Bekijk hier het voorlopige ontwerp.


Voor de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed hebben we een routekaart. Zo hebben de kantoren van de gemeente in 2023 allemaal label C, tenzij ze binnenkort worden afgebroken.  Het doel is, dat de gebouwen  in 2030 label A hebben en in 2040 volledig klimaatneutraal zijn.  


Voor de catering van de personeelskantines en de vergaderingscatering zetten we hoog in op duurzaamheid. Zoals minder dierlijke producten. Seizoensgebonden en biologische producten staan altijd op het menu. De cateraar werkt samen met lokale bedrijven. En produceert zo min mogelijk afval door minder verpakkingen.


Voor de inrichting van speeltuinen hebben wij al jarenlang ervaring met circulariteit.  Sinds het begin van deze eeuw hergebruiken we speeltoestellen als dat mogelijk is.