Spring naar inhoud
  • Zonnepark Crayestein

    Zonnepark Crayestein

Wij werken aan de website

De komende maanden werken we aan de website Dordt Duurzaam. Op de website komt meer aandacht voor energie besparen, aardgasvrij wonen en het opwekken van duurzame energie.

Home Wat is Dordt Duurzaam?

Wat is Dordt Duurzaam?

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven rond duurzaamheid uit Dordrecht en omgeving. Dat doen we onder meer via deze website, twitter en een maandelijkse nieuwsbrief. 

 

Het doel van Dordt Duurzaam is het inspireren en motiveren van Dordtenaren om duurzamer te denken en te handelen. Dit doen we door te laten zien wat gemeente, inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties in Dordrecht aan duurzaamheid doen. 

 

Dordt Duurzaam biedt graag een podium aan initiatieven uit de stad. Maar ook voor dialoog en discussie is plaats. Heeft u daar ideeën of suggesties voor? Laat het de redactie weten en we vinden er vast een mooie plek voor op bijvoorbeeld de website. 

 

Van wie is Dordt Duurzaam?

Deze vraag wordt ons geregeld gesteld. Dordt Duurzaam is jaren geleden gestart als een samenwerking tussen gemeente Dordrecht, Onderzoekcentrum Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt; in de vorm van een papieren nieuwsbrief.


Inmiddels is Dordt Duurzaam uitgegroeid tot een digitaal platform waar we nieuws plaatsen van iedereen die duurzaamheid een warm hart toedraagt. Dit alles gebeurt vanuit het principe dat duurzaamheid niet ‘van iemand’ is. Het beheer van de site ligt bij de gemeente, maar een duurzamer Dordrecht is niet ‘van de gemeente’. Dat bereiken we pas als we er met z’n allen de schouders onder zetten: inwoners, ondernemers, organisaties en overheid. Dat komt tot uiting op deze website.


De gemeente faciliteert en biedt een podium, maar het is uiteindelijk een plek voor heel Dordrecht.


Dordt Duurzaam doen we samen.