Spring naar inhoud
  • Zonnepark Crayestein

    Zonnepark Crayestein

Wij werken aan de website

De komende maanden werken we aan de website Dordt Duurzaam. Op de website komt meer aandacht voor energie besparen, aardgasvrij wonen en het opwekken van duurzame energie.

Home Vervoer en mobiliteit

Schoon vervoer van, naar en op het Eiland van Dordrecht

Dordrecht wil in 2050 energieneutraal zijn. Mobiliteit is één van de hoofdthema's waar de gemeente zich samen met de stad op richt.


Oplaadpunten

Zo kunnen Dordtenaren openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s aanvragen. Het aanvragen en plaatsen van deze laadpunten gebeurt in Dordrecht via marktpartijen. De gemeente heeft hier in haar beleid ruimte voor gecreëerd, een primeur in Nederland.


Duurzaam vervoer

In Sterrenburg is een initiatief gestart om mensen korte stukjes te vervoeren met elektrische wagentjes, onder de noemer E-wheels.

Verder blijft Dordrecht zich inzetten voor goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (trein en bus). De Waterbus benut de kracht van onze regio: samen stad aan het water.

Fietsen

Dordrecht wil een echte fietsstad zijn. Hoe meer Dordtenaren fietsen, hoe beter en leefbaarder de stad wordt. Bovendien is fietsen leuk en gezond. Hoe wil de gemeente van Dordrecht een echte fietsstad maken? Lees er meer over op de pagina Dordrecht Fietsstad.

Deelauto

Liever geen auto, maar toch zo nu en dan een auto nodig? Denk dan eens aan auto delen. Auto delen (in plaats van autobezit) zorgt voor bewuster reisgedrag en daarmee voor CO2-reductie. Auto delen is financieel interessant voor mensen die jaarlijks minder rijden dan 10.000-12.000 km.  Meer informatie via http://autodelen.info/


Elektrisch rijden Fietsstad

Laadpalen                                  Dordrecht Fietsstad


Waterbus  E-wheels

Waterbus                                    E-wheels