Spring naar inhoud
  • Zonnepark Crayestein

    Zonnepark Crayestein

Wij werken aan de website

De komende maanden werken we aan de website Dordt Duurzaam. Op de website komt meer aandacht voor energie besparen, aardgasvrij wonen en het opwekken van duurzame energie.

Home Economie en ondernemen

(Circulaire) Economie: 'Bezit is iets van vroeger'

Dordrecht wil in 2050 energieneutraal zijn. Circulaire Economie is één van de hoofdthema's waar de gemeente zich samen met de stad op richt.


Circulaire economie draait om het sluiten van de productieketen, waardoor afval weer grondstof wordt. Het streven is dat tien bedrijven in Dordrecht een koploper worden op dit gebied.

Ook op andere gebieden zoals Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en arbeidsmarktbeleid staat duurzaamheid hoog in het vaandel in Dordrecht en de regio.


Cirkellab
Cirkellab
MVO Bedrijvenplatform
MVO Bedrijvenplatform
arbeidsmarktbeleid
Arbeidsmarktbeleid

Circulaire kansen voor Dordrecht

In opdracht van de gemeente heeft Cirkellab onderzocht wat de concrete kansen voor Dordrecht zijn. Daarover zijn gesprekken gevoerd met ondernemersverenigingen en lokale bedrijven. De sectoren zorg, afvalstromen, logistiek en maakindustrie (de toeleveranciers in de metaalelektro) blijken voor Dordrecht de meeste kansen te bieden.


Lees hier de sPDF-bestandamenvatting (1301 kB) van het rapport en PDF-bestandaanbevelingen (141 kB) van het onderzoek dat Cirkellab begin 2016 heeft uitgevoerd.


Bedrijven binnen deze sectoren die circulaire kansen inzichtelijk willen maken voor hun kunnen contact opnemen met Cirkellab via info@cirkellab.nl.


Meer informatie: www.cirkellab.nl.


MVO Bedrijvenplatform: kennis en ervaringen delen

Bedrijvenplatform MVO Drechtsteden is een initiatief van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Het bedrijvenplatform wil bedrijven uit de Drechtsteden samenbrengen om kennis en praktijkervaringen met elkaar te delen. Met deze kennis en inspiratie kan de ondernemer meer bewuste keuzes maken om een balans te bereiken tussen people, planet en profit.

Meer informatie: www.weizigt.nl


Arbeidsmarktbeleid: kansen voor iedereen

Bij duurzaamheid denken we vaak aan energie of elektrisch rijden. Maar het gaat ook om mensen: planet, profit en people.

Daarom werkt Dordrecht hard aan een sterkere arbeidsmarkt. De doelen zijn ambitieus: 400 nieuwe arbeidsplaatsen, 10% meer studenten techniek, 1000 extra werk- en stageplaatsen voor jongeren, 800-1100 participatieplaatsen per jaar en ruim 4 miljoen euro nieuwe financiering over de periode 2015-2018. Zo willen de Drechtsteden, samen met onderwijs en werkgevers, de regionale arbeidsmarkt versterken.


Meer informatie: www.arbeidsmarktbeleiddrechtsteden.nl.