Spring naar inhoud
  • Zonnepark Crayestein

    Zonnepark Crayestein

Wij werken aan de website

De komende maanden werken we aan de website Dordt Duurzaam. Op de website komt meer aandacht voor energie besparen, aardgasvrij wonen en het opwekken van duurzame energie.

Home Duurzaamheid in Dordrecht

Duurzaamheid in Dordrecht

Opgaveplan: focus en initiatieven

De gemeente Dordrecht heeft een Opgaveplan Duurzaamheid 2015-2018 opgesteld. Het uiteindelijke doel is een energieneutraal Dordrecht in 2050. Het Opgaveplan beschrijft de stappen die de gemeente de komende jaren wil zetten. De focus ligt op de thema's energietransitie, mobiliteit, circulaire economie en ruimtegebruik. Ook is er veel ruimte voor initiatieven uit de stad.


Òpgaveplan
Platform Duurzaam Dordrecht: verbindend burgerinitiatief

Logo Platform Duurzaam DordrechtStichting Platform Duurzaam Dordrecht, een burgerinitiatief, is in februari 2010 opgericht met steun van een groot aantal burgers en organisaties in Dordrecht. Wat hen bindt, is dat ze op de een of andere manier bezig zijn met of geïnteresseerd zijn in een meer duurzame samenleving.

 

Het platform dient als een paraplu voor initiatieven van particulieren, ondernemers en organisaties in Dordrecht en omgeving, zodat zij elkaars kennis kunnen delen en de ideeën tot ontwikkeling kunnen komen. Daarnaast geeft het platform advies aan de gemeente Dordrecht.


Meer informatie: Platform Duurzaam Dordrecht


Duurzame iconen

Dordrecht huisvest prachtige iconen op het gebied van duurzaamheid. Echte visitekaartjes die duurzaam Dordrecht op de kaart zetten, waar we als stad trots op zijn. Op de pagina Duurzame iconen in Dordrecht vindt u enkele sprekende voorbeelden.


logo Dordt Duurzaam