Spring naar inhoud
  • Zonnepark Crayestein

    Zonnepark Crayestein

Wij werken aan de website

De komende maanden werken we aan de website Dordt Duurzaam. Op de website komt meer aandacht voor energie besparen, aardgasvrij wonen en het opwekken van duurzame energie.

Home Duurzaamheid in Dordrecht Platform Duurzaam Dordrecht

Platform Duurzaam Dordrecht

Duurzaamheid leeft onder Dordtenaren. Dat is duidelijk te merken tijdens de Dordtse Duurzaamheidscafés. Deze inspirerende bijeenkomsten brengen elke keer tientallen mensen bijeen, die vol duurzame ideeën zitten. Het café wordt georganiseerd door de stichting Platform Duurzaam Dordrecht, een burgerinitiatief.


Het Platform Duurzaam Dordrecht is in februari 2010 opgericht met steun van een groot aantal burgers en organisaties in Dordrecht. Wat hen bindt, is dat ze op de een of andere manier bezig zijn met of geïnteresseerd zijn in een meer duurzame samenleving.

 

Het platform dient als een paraplu voor initiatieven van particulieren, ondernemers en organisaties in Dordrecht en omgeving, zodat zij elkaars kennis kunnen delen en de ideeën tot ontwikkeling kunnen komen. Daarnaast geeft het platform gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente Dordrecht.

 

Uit het platform zijn onder meer de stichting Drechtse Stromen en coöperatieve vereniging Drechtse Energie ontstaan, die inzetten op energiebesparing en lokaal duurzame energie opwekken.

 

Website

Het Platform Duurzaam Dordrecht heeft een eigen website en is actief op Facebook, Twitter en LinkedIn.