Spring naar inhoud

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbriefHome Actueel Oude nieuwsberichten Kinderen bouwen de toekomst in karton tijdens Global Cardboard Challenge

Kinderen bouwen de toekomst in karton tijdens Global Cardboard Challenge

Foto Global Cardboard Challenge 2017Bouw van oud karton het nieuwe, duurzame stadskantoor van de Gemeente Dordrecht. Dat is een van de opdrachten waarmee kinderen uit de Drechtsteden op zaterdag 7 oktober van 9.30-12.30 uur bij Duurzaamheidscentrum Weizigt aan de slag gaan tijdens de Global Cardboard Challenge. Van karton bouwen zij duurzame oplossingen voor vraagstukken van bedrijven en gemeenten uit de regio.

Ook de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht doet een beroep op de creativiteit van de kinderen en haken aan met een vraagstuk. En dat allemaal in het kader van de Global Cardboard Challenge, een wereldwijd evenement. De Dordtse Francien Eppens van Thuisrecycling.nl organiseert de Nederlandse editie: “De Global Cardboard Challenge maakt jong en oud enthousiast om letterlijk te bouwen aan een duurzame toekomst. En dat met een grondstof die voor iedereen op de wereld beschikbaar is: karton.”

Bouwcompetitie

De dag start met een bouwcompetitie in het koetshuis van Weizigt. Diverse bedrijven en organisaties uit de regio hebben hier hun ‘bouwkavels’. In duo’s bouwen kinderen van 6 tot 14 jaar duurzame ontwerpen voor een van de bedrijven, zoals een nieuw duurzaam stadskantoor voor de gemeente Dordrecht of een multi-functionele conferentietafel voor Cirkellab. Kinderen kunnen zich aanmelden voor de bouwcompetitie via de website www.globalcardboardchallenge.nl.

Vrij bouwen en workshops

Zodra de wedstrijd voorbij is gaat de bouwplaats open voor iedereen. Jong en oud kunnen dan samen hun creativiteit omzetten in de mooiste bouwwerken van karton. De duurzaamheidsthema’s van de Drechtsteden zijn hierbij de inspiratiebron: duurzaam wonen, duurzaam werken en duurzame mobiliteit. Om stevige bouwwerken te kunnen maken kan er alvast geoefend worden tijdens de gratis workshop Bouwers van de Toekomst. Deze workshop vindt plaats op woensdagmiddag 27 september bij de Bibliotheek aanZet aan de Groenmarkt. Kinderen vanaf zes jaar zijn van harte welkom en kunnen zich hiervoor aanmelden.

Global Cardboard Challenge 2017

Over de Global Cardboard Challenge

De GCC is een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement dat kinderen de kans biedt om te leren en te spelen met simpele materialen. In dit geval met (oud) karton. Het evenement heeft als doel om de creativiteit van kinderen te stimuleren en hen tegelijkertijd vaardigheden bij te brengen zoals kritisch nadenken, het benutten van waardevolle grondstoffen en samenwerken. Het is de bedoeling dat ook de Nederlandse editie een terugkerend evenement wordt.

Meer informatie

Kijk op de website voor alle informatie over de Global Cardboard Challenge in Dordrecht.Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!