Spring naar inhoud
  • Warmetruiendag 2018

    Warmetruiendag 2018

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbriefHome Actueel Oude nieuwsberichten Energieloket Dordrecht organiseert groepsaankoop zonnepanelen

Energieloket Dordrecht organiseert groepsaankoop zonnepanelen

Wist u dat de zon op een gemiddeld dak in Dordrecht voor ongeveer €450,- per jaar aan energie kan leveren? Met zonnepanelen kunt u zelf deze duurzame en schone energie opwekken én flink besparen op uw energierekening. De gemeente Dordrecht start in samenwerking met het Energieloket Dordrecht een groepsaankoop zonnepanelen. 


Informatieavond

Op donderdag 5 oktober organiseert de gemeente samen met het Energieloket een informatieavond over de groepsaankoop. U bent van harte welkom van 19.00 tot 21.00 uur in het restaurant van het Polderwiel, Dudok-erf 58 in Dordrecht. Vanaf 19.00 uur kunt u binnenlopen, het programma start om 19.30 uur. U kunt meedoen met de groepsaankoop als u een eigen woning heeft. Op www.zonatlas.nl/dordrecht kunt u zelf alvast bekijken of het dak van uw huis voldoende zon vangt. 

Voordelen groepsaankoop

Een groot voordeel van de groepsaankoop is dat u de zonnepanelen tegen een scherpe prijs kunt kopen. Dat komt doordat er in één keer een groot aantal zonnepanelen ingekocht en geïnstalleerd wordt. Daarnaast is het ook makkelijk. U hoeft zelf niet op zoek naar een betrouwbare leverancier. Dat heeft het Energieloket al voor u gedaan. 

Direct inschrijven

Kunt u de informatieavond niet bezoeken? Dan kunt u zich nu al vrijblijvend inschrijven bij het Energieloket voor de actie. Of bezoek een van de andere informatieavonden in de regio. Ga hiervoor naar de informatiepagina op het Energieloket. Meer informatie over de actie leest u ook in de PDF-bestandfolder van het Energieloket over de groepsaankoop (2891 kB).


zonnepanelen op dak


Energieloket

Het Energieloket is een onafhankelijk adviesloket en helpt huiseigenaren met energie besparen en duurzaam wonen. Door deze samenwerking stimuleert de gemeente het gebruik van duurzame energie in Dordrecht. 


Geen (geschikt) eigen dak, toch zonnepanelen?

Bent u huurder of is uw eigen dak niet geschikt? Dan kunt u profiteren van zon op andermans dak. De gemeente stelt een aantal daken beschikbaar, waarop zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Zo kunt u toch uw eigen zonne-energie opwekken. Hiervoor is een overeenkomst getekend met stichting Drechtse Stromen. Kijk voor meer informatie over het project 'Zon op andermans dak' op www.drechtsestromen.net/zon.

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!