Spring naar inhoud

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbriefHome Actueel Oude nieuwsberichten Ondernemers zetten zich in voor kauwgomvrije binnenstad

Ondernemers zetten zich in voor kauwgomvrije binnenstad

Het blijft een grote ergernis: grote hoeveelheden platgetrapte kauwgom die jarenlang op straat blijft liggen. Vooral bij de Kauwgompaal met afvalbakjeingang van winkels is kauwgom een probleem. Ondernemers in de binnenstad willen hier graag iets aan doen. Daarom is gestart met een proef om de binnenstad kauwgomvrij te maken. Op een aantal plekken in de stad zijn kauwgomafvalbakjes geplaatst. Uitgekauwde kauwgom leent zich namelijk prima voor hergebruik.


De gemeente ondersteunt ondernemers graag in hun missie. Zo kunnen zij een verplaatsbare kauwgompaal aanvragen en zo hun steentje bijdragen.


Hergebruiken

Een gespecialiseerd bedrijf leegt regelmatig alle kauwgombakken. De ingezamelde kauwgom is grondstof voor het maken van potloden, linialen

en schoenzolen. Het Bagijnhof, de Sarisgang en Vriesestraat zijn onderdeel van de proef.


'n Schone stad... je hebt het zelf in de hand!

Ondernemers in de binnenstad zetten zich al langer in voor een schone stad. Zo heeft een aantal van hen ook een zogenoemde 'peukenpaal' bij hun winkel staan. Winkelen, een hapje eten of een wandeling door de binnenstad is nu eenmaal fijner als het schoon is. Dat kunnen we alleen samen bereiken.

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!