Spring naar inhoud

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbriefHome Actueel Oude nieuwsberichten Een eigen bedrijf? Bespaar op energiekosten!

Een eigen bedrijf? Bespaar op energiekosten!

Een duurzamere bedrijfsvoering, energie besparen, afvalstromen verbeteren… Wat kan IK doen? En waar kan ik dan het beste beginnen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik dat terugverdiend?" Deze vragen leven bij veel bedrijven in de regio Drechtsteden. Maar er zijn ook genoeg bedrijven die antwoorden hebben, omdat zij al voortvarend met duurzaamheid bezig zijn.


We kunnen leren van elkaar en samenwerken. Dat willen we in Dordrecht en de Drechtsteden ook stimuleren. Om bedrijven te helpen, biedt de gemeente een gratis startabonnement op de online Milieubarometer. Bedrijven kunnen nog tot en met oktober 2017 een gratis startabonnement afsluiten. Heeft u een eigen bedrijf? Met de Milieubarometer krijgt u inzicht in het energieverbruik en ziet u waar u het beste op kan besparen. Bekijk in dit korte filmpje wat collega's van u in de regio al doen en wat de milieubarometer ook voor u kan betekenen!

Video over online Milieubarometer DrechtstedenWaardevol hulpmiddel

De Milieubarometer is een waardevol hulpmiddel bij het besparen op energie en verminderen van milieubelasting. Na het invullen van energieverbruik en andere milieugegevens vertaalt de Milieubarometer deze in heldere grafieken en kengetallen die inzicht geven in de eigen milieuprestaties. Hij laat zien waar het meeste te besparen is en wat zinvolle maatregelen zijn.

Terugverdientijd van 5 jaar

De Milieubarometer geeft een overzicht van maatregelen die zich snel en zeker binnen 5 jaar terugverdienen. Door deze maatregelen uit te voeren voldoen bedrijven ook direct aan de wetgeving.

Middel voor communicatie, keurmerken en certificaten

Daarnaast helpt de Milieubarometer om aan wensen van klanten en opdrachtgevers te voldoen. Zij vragen steeds vaker om een CO2-footprint of een duurzaamheidsverslag. Deze kunnen bedrijven eenvoudig zelf maken met de Milieubarometer. Ook is de Milieubarometer een goed hulpmiddel voor bedrijven die een duurzaamheidskeurmerk of certificaat willen halen of behouden. Veel bedrijven gebruiken de Milieubarometer om te voldoen aan de eisen van keurmerken zoals ISO 1400, de CO2-prestatieladder en Green Key.

Meer informatie vindt u op www.milieubarometer.nl.

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!