Spring naar inhoud

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbriefHome Actueel Oude nieuwsberichten Nieuwe vervoerder in regio: sneller, op maat en duurzamer

Nieuwe vervoerder in regio: sneller, op maat en duurzamer

Qbuzz verzorgt vanaf december 2018 het openbare vervoer in de regio. Met de komst van Qbuzz verbetert de kwaliteit van het openbaar vervoer.Het wordt sneller, meer op maat en er komt meer comfort. Met een stevig hoofdnetwerk van snelle en frequente bus- en treinverbindingen en daaronder een fijnmazig netwerk met streek- stads- en buurtbussen en vervoer vanaf huis naar een halte.


Het hoogwaardige Randstadnet (R-net) brengt u snel en direct in de Drechtsteden en naar Rotterdam, tot vijftien minuten sneller dan nu. Er rijdt elk kwartier een bus, in de spits zelfs elke tien minuten. In aanvulling op R-net komt er een Snelbus die meer haltes in de Drechtsteden aandoet. De snelbus van Utrecht rijdt over de snelwegen straks ook via Sliedrecht en Alblasserdam naar Rotterdam en andersom.
Vanuit Dordrecht kunnen reizigers via de MerwedeLingelijn in Sliedrecht overstappen op deze comfortabele bus naar Utrecht. Met R-net en de snelbus zijn de Drechtsteden onderling en met Rotterdam en Utrecht goed verbonden. Qbuzz biedt met nieuwe bussen en nieuwe stoelen in de MerwedeLingeLijn (v.a. 2019) straks meer been- en werkruimte, snel WIFI en meer comfort. Dat maakt het reizen nog aangenamer.


Elektrische stadsbussen

De stadsdienst van Dordrecht wordt een stadsdienst Drechtsteden en gaat ook door Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht rijden. Daarmee zijn er meer directe verbindingen binnen de Drechtsteden met goede aansluitingen op R-net en de bedrijvengebieden. Ook worden P+R terreinen aangedaan en zijn er aansluitingen op de Waterbushaltes. Bijzonder is dat alle bussen van de stadsdienst Drechtsteden elektrisch gaan rijden: emissievrij en stil!

Meer dan alleen bussen en treinen

Qbuzz biedt naast de bekende bussen en treinen ook nieuwe of aanvullende vormen van vervoer van en naar de haltes, zoals bijvoorbeeld deelfietsen en deelauto's. Deze diensten worden straks met een centrale app ondersteund. In verschillende wijken in Dordrecht wordt nu al personenvervoer op maat geleverd met de elektrische E-Wheels. Qbuzz gaat samenwerken met E-Wheels en dit systeem stapsgewijs uitbreiden naar nieuwe delen van Dordrecht en andere Drechtsteden. Ook gaat Qbuzz samen met Stroomlijn (van o.a. de Drechthopper) bekijken of hun centrale slim gebruikt kan worden en hoe goed kan worden aangesloten op het bestaande doelgroepenvervoer.


Qbuzz

Rond de zomer wordt de nieuwe dienstregeling bekend gemaakt en in de tweede helft van 2018 zult u Qbuzz zeker vaker tegenkomen in de campagnes voor reizigers.

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!