Spring naar inhoud

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief



Home Actueel Oude nieuwsberichten Elektrische bussen op lijn 10

Elektrische bussen op lijn 10

Introductie elektrische bus Arriva lijn 10 DordrechtVanaf zondag 9 juli rijdt Arriva op lijn 10 in Dordrecht met elektrische bussen. Lijn 10 loopt van het station door het centrum naar het Energiehuis. De innovatieve bussen stoten geen uitlaatgassen uit en zijn stil. Bovendien zijn ze lichter dan de huidige bussen, waardoor er minder trillingen ontstaan. Kortom, ideaal voor onze historische binnenstad.

De bussen zijn vanwege de lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeur en een rolstoelplank optimaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. Deze elektrische bussen worden tijdens de daluren en in de nacht opgeladen op de Arriva-vestigingen.

Wethouder Rik van der Linden: "We hebben reikhalzend uitgekeken naar de komst van deze elektrische bussen. Kleiner, stiller, schoner en lichter: perfect voor onze prachtige, maar ook kwetsbare monumentale binnenstad. Heel fijn voor de omgeving dus. Bovendien sluit de inzet van deze bussen mooi aan bij onze ambitie om als stad in 2050 energieneutraal te zijn. Duurzaam vervoer is daarin heel belangrijk."

Nog duurzamer

In Dordrecht rijdt Arriva al sinds 2011 met hybride bussen. Dordrecht was de eerste stad waar de volledige stadsdienst werd gereden door hybride bussen. Met de komst van de elektrische bussen wordt het openbaar vervoer in Dordrecht nog duurzamer.

Getraind

Het rijden met elektrische bussen is niet nieuw voor Arriva. Elders in het land heeft de vervoerder al 41 e-bussen rijden. De chauffeurs zijn getraind om in deze bussen te rijden en te anticiperen op het feit dat het andere verkeer de stille bussen minder snel hoort.

Elektrische bus Arriva


Foto's: Anke Bot Fotografie

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!