Spring naar inhoud

Wij werken aan de website

De komende maanden werken we aan de website Dordt Duurzaam. Op de website komt meer aandacht voor energie besparen, aardgasvrij wonen en het opwekken van duurzame energie.

Home Actueel Oude nieuwsberichten Doet uw organisatie mee met Warmetruiendag? Tips om er een leuke dag van te maken!

Doet uw organisatie mee met Warmetruiendag? Tips om er een leuke dag van te maken!

Vrijdag 2 februari 2018 is het nationale Warmetruiendag. Op deze dag zetten organisaties, scholen, bedrijven en mensen thuis massaal de thermostaat minimaal één graad lager. Zo besparen we met elkaar heel wat energie en verminderen we de uitstoot van CO2. Doet uw organisatie ook mee? Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie - en dus 6% CO2 - per graad.

Als organisatie kunt u meedoen met Warmetruiendag omdat het leuk is, of omdat u het belangrijk vindt om energie te besparen. Maar u kunt natuurlijk ook meedoen vanuit een maatschappelijke missie, of om collega’s, klanten en leveranciers te inspireren. Hoe dan ook? Wij zouden het leuk vinden als u op Warmetruiendag de verwarming een graadje (of twee) lager zet.

Laat zien dat u meedoet

Zet uw organisatie de verwarming een graadje lager op Warmetruiendag? Laat het ons uiterlijk 24 januari 2018 weten via een mail naar dordtduurzaam@dordrecht.nl. Dan vermelden wij u als deelnemer in een paginagrote advertentie in Dordt Centraal voorafgaand aan Warmetruiendag.


Tips voor een leuke Warmetruiendag

Op www.warmetruiendag.nl kunt u volop ideeën vinden om er op school of op het werk een warme en gezellige dag van te maken. We zetten er alvast een paar op een rij:

  • serveer een kop dampende chocolademelk of een hartverwarmend soepje

  • geef een breiworkshop of organiseer een creatieve activiteit

  • begin de dag met een dansje of start met ochtendgymnastiek

  • organiseer een lunchwandeling

  • verkiezing meest bijzondere trui

  • ga met de klas naar Weizigt; Weizigt organiseert een leuke activiteitenmiddag voor scholen.

Fotowedstrijd

We zijn erg benieuwd hoe Dordrecht zich warm houdt tijdens Warmetruiendag. Laat het zien via sociale media met de hashtags #warmetruiendag en #dordtduurzaam. Of mail uw leukste foto naar: dordtduurzaam@dordrecht.nl. Er valt een mooie prijs te winnen!


Kortom, Warmetruiendag is een leuke en vrolijke actie, mét inhoud. Doet u mee? Hieronder ziet u hoe gezellig Warmetruiendag vorig jaar was in Dordrecht.


Impressie WTD 2017Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!