Spring naar inhoud

Wij werken aan de website

De komende maanden werken we aan de website Dordt Duurzaam. Op de website komt meer aandacht voor energie besparen, aardgasvrij wonen en het opwekken van duurzame energie.

Home Actueel Oude nieuwsberichten Zonnepark met ruim 11.000 panelen op Crayestein

Zonnepark met ruim 11.000 panelen op Crayestein

Op de voormalige stortplaats Crayestein in Dordrecht komt in 2017 een zonnepark. De Energiecoöperatie Dordrecht (ECD), een samenwerking tussen gemeente Dordrecht en HVC, plaatst hier circa 11.250 zonnepanelen. Dit zonnepark wekt jaarlijks ruim 2,5 miljoen kilowattuur elektriciteit op. Dat is vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van zo'n 800 woningen. Zonnepark Crayestein is één van de grotere initiatieven van Nederland.


Dordrecht wil in 2050 energieneutraal zijn. Zonnepark Crayestein levert daar een bijdrage aan door het opwekken van duurzame energie. Daarnaast zorgt dit zonnepark voor een vermindering van CO2-uitstoot met ruim 1.500 ton per jaar. Hiermee krijgt de voormalige stortplaats Crayestein op de Staart, gelegen naast het terrein van HVC, een mooie nieuwe functie.

Artist impression Crayestein


Meeprofiteren
De participatiemogelijkheden voor inwoners van Dordrecht, zoals een aandeel in het zonnepark of ‘adoptie’ van een zonnepaneel, worden onderzocht. Het zonnepark kan verder een plek worden voor voorlichting over duurzame energie en afvalverwerking. Zoveel mogelijk werkzaamheden aan het zonnepark Crayestein worden aan lokale bedrijven uitbesteed.


Planning
Om zonnepark Crayestein aan te kunnen leggen, is een gedeeltelijke bestemmingsplanwijziging nodig. Hierop zijn geen zienswijzen ingediend. Het project wordt ingeschreven voor de SDE-subsidieronde die in oktober loopt. Als de subsidie wordt toegewezen, kan de aanbesteding begin 2017 gedaan worden. De bouw van zonnepark Crayestein start dan rond de zomervakantie. Het is dan als alles volgens plan loopt eind 2017 operationeel.


Meer informatie over de ECD: www.energiedordrecht.nl.


Zonnepark Crayestein

Op de voormalige stortplaats Crayestein in Dordrecht komt een zonnepark. De Energiecoöperatie Dordrecht (ECD), een samenwerking tussen gemeente Dordrecht en HVC, plaatst hier circa 11.250 zonnepanelen. Dit zonnepark wekt jaarlijks ruim 2,5 miljoen kilowattuur elektriciteit op. Dat is vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van zo'n 800 woningen. Zonnepark Crayestein is één van de grotere initiatieven van Nederland.

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!