Spring naar inhoud

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbriefHome Actueel Oude nieuwsberichten Zonnepanelen van Drechtse Energie op Sporthal+ en Stadsdepot

Zonnepanelen van Drechtse Energie op Sporthal+ en Stadsdepot

Vrijdag 23 februari ondertekenden de gemeente Dordrecht en de regionale duurzame energiecoöperatie Drechtse Energie de gebruiksovereenkomst Zon Op Dordrecht. Met deze overeenkomst is afgesproken dat Drechtse Energie de daken van het Stadsdepot en de Sporthal+ op het Leerpark mag gebruiken om daar een grote zonnepaneleninstallatie te realiseren. Op deze manier kunnen inwoners van Dordrecht zelf zonnestroom opwekken met panelen op een dak van de gemeente.


Naar verwachting worden de zonnepanelen komend voorjaar geplaatst. Op de twee daken is ruimte voor circa 900 panelen. Inmiddels hebben al meer dan 80 leden een voorinschrijving gedaan voor 877 panelen. Er is dus nog enige ruimte voor gegadigden.


Postcoderoos
Alle leden wonen of zijn gevestigd in een bepaald gebied rondom de daken, dit wordt het postcoderoosgebied genoemd. Zij maken gebruik van de zogenaamde postcoderoosregeling van de overheid, waarmee de lokale opwekking van groene stroom wordt gestimuleerd. De daken zijn zo gekozen dat alle inwoners en bedrijven in Dordrecht mee kunnen doen

Terugverdienen
Deelname is mogelijk voor één of meerdere panelen voor circa 350 euro netto per paneel. Wie meedoet ontvangt van de overheid gedurende 15 jaar energiebelasting terug van het eigen elektriciteitsverbruik. In 15 jaar kan dit oplopen tot 450 euro, waarmee de inleg zichzelf ruim terugverdient.


Meedoen

Belangstellenden voor dit initiatief kunnen zich aanmelden via de website.


Ondertekening overeenkomst postcoderoos

Vrijdag 23 februari ondertekenden de gemeente Dordrecht en Drechtse Energie de gebruiksovereenkomst Zon Op Dordrecht. Drechtse Energie mag de daken van het Stadsdepot en de Sporthal+ op het Leerpark gebruiken om daar een zonnepaneleninstallaties te realiseren waarin Dordtenaren kunnen participeren.

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!