Spring naar inhoud

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbriefHome Actueel Oude nieuwsberichten Scholen uit de Drechtsteden naar Landelijke KinderKlimaatTop

Scholen uit de Drechtsteden naar Landelijke KinderKlimaatTop

Vrijdag 16 maart is het eindelijk zover. Dan gaan leerlingen van de basisscholen De Knotwilg (locatie De Leilinde) uit Papendrecht en De Meridiaan uit Dordrecht naar de Landelijke Kinderklimaattop in het Watermuseum in Arnhem. Zij waren afgelopen najaar de winnaars van de KinderKlimaatTop Drechtsteden.

Op 10 november 2017 vond de KinderKlimaatTop Drechtsteden plaats. Maar liefst 7 scholen uit de Drechtsteden namen deel aan de eerste regionale KinderKlimaatTop. Ze presenteerden posters met hun ideeën over de school van de toekomst en debatteerden met elkaar aan de hand van verschillende stellingen over klimaatverandering.


Winnaars

Basisschool De Knotwilg kwam als winnaar uit de bus bij de posterwedstrijd. Hun poster met suggesties voor een duurzame school werd als beste ontvangen door zowel de kinderen als de jury. In 2050 heeft de school een ton die al het regenwater opvangt, waarmee de wc’s op school doorgespoeld kunnen worden. Telefoons hebben een ingebouwd zonnepaneel en kunnen op die manier duurzaam opgeladen worden. Verder zorgen originele afvalbakken ervoor dat het afval direct gescheiden wordt en via een buis naar het afvalstation gaat.


De kinderen van De Meridiaan uit Dordrecht waren de winnaars van het stellingendebat. Voorzitter van de jury, Jacqueline van Dongen, zei hierover: “De kinderen kwamen met goede argumenten, toegespitst op het klimaat en duurzaamheid. Ze bleven goed bij het onderwerp en blonken uit in teamwork.”


Winnaars KinderKlimaatTop Drechtsteden 2017

Veel plezier!

Tijdens de Landelijke Kinderklimaattop komen kinderen uit het hele land bij elkaar om te discussiëren over klimaatverandering. Uit alle ideeën die gepresenteerd worden, wordt één winnaar gekozen en die gaat naar huis met de Philip de Roo prijs. Wij wensen de leerlingen van De Knotwilg en De Meridiaan veel plezier en succes in Arnhem!

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!