Spring naar inhoud

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbriefHome Actueel Oude nieuwsberichten Drechtse Wind wordt Drechtse Energie

Drechtse Wind wordt Drechtse Energie

Drechtse Energie is de nieuwe naam van burgercoöperatie Drechtse Wind. De coöperatie gaat samen met de lopende en nieuwe 'Zon op'-projecten, en wordt daardoor een stuk groter. Beide organisaties promoten duurzame energie in de Drechtsteden en bieden inwoners de kans om daarin te participeren.


Drechtse Wind wil burgers de mogelijkheid bieden om te investeren in de windturbine die de Energie Coöperatie Dordrecht (ECD) op Krabbegors heeft gepland. Bij de 'Zon op'-projecten kunnen deelnemers investeren in zonnepanelen en zo korting krijgen op hun energierekening.


"We willen coöperatie Drechtse Wind omvormen tot een generieke duurzame energiecoöperatie, waarin ook zonne-energie en andere duurzame projecten passen. Daarom wilden we een nieuwe naam die niet alleen naar wind verwijst,’’ zegt Jan de Keizer van Drechtse Energie. "In de uitgebreide coöperatie zullen alle soorten energietransitie mogelijk zijn. Niet alleen zon en windenergie, maar bijvoorbeeld ook waterstof. We sluiten geen enkele alternatieve energie-opwek uit, zolang het maar goed is voor het milieu.’’ 


Ook zal Drechtse Energie nauw samenwerken met stichting Drechtse Stromen, om een gesprekspartner te zijn van de gemeenten in de regio en betrokken te zijn bij de energietransitie.

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!