Spring naar inhoud

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbriefHome Actueel Oude nieuwsberichten Ziekenhuis aangesloten op warmtenet

Ziekenhuis aangesloten op warmtenet

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is sinds vandaag, donderdag 6 december, officieel aangesloten op het warmtenet. En hoewel zij het niet direct zullen merken, genieten duizenden patiënten en bezoekers van het ziekenhuis vanaf nu van groene warmte.


De aansluiting van het ziekenhuis op het warmtenet is een heel bijzondere stap. Dit gebouw had het grootste aardgasverbruik van Dordrecht en draait nu op warmte van HVC. Daardoor wordt er per jaar bijna een miljoen kuub minder gas verbruikt! Bovendien betekent het een forse vermindering van CO2-uitstoot van meer dan 1.000 ton per jaar.


Krachtig signaal

Wethouder Rik van der Linden noemt de aansluiting van het ziekenhuis een krachtig signaal: “Het warmtenet is voor Dordrecht heel belangrijk om een aardgasvrije gemeente te worden. Steeds meer huizen en gebouwen zijn aangesloten, waaronder ook grote gemeentelijke gebouwen als Schouwburg Kunstmin en het Energiehuis. De cv-ketels verdwijnen en worden vervangen door groene warmte. Het is niet alleen een heel krachtig en symbolisch signaal dat partijen als het ziekenhuis aansluiten op het warmtenet. Ook in de praktijk levert het een enorme besparing van energie en gasverbruik en vermindering van CO2-uitstoot op. En daarmee zetten we weer een stap naar een energieneutrale stad in 2050.”


Albert Schweitzer Ziekenhuis wordt aangesloten op het Warmtenet van HVC

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!