Spring naar inhoud

Wij werken aan de website

De komende maanden werken we aan de website Dordt Duurzaam. Op de website komt meer aandacht voor energie besparen, aardgasvrij wonen en het opwekken van duurzame energie.

Home Actueel Oude nieuwsberichten Leuke activiteiten in kerstvakantie bij Biesboschcentrum Dordrecht

Leuke activiteiten in kerstvakantie bij Biesboschcentrum Dordrecht

In de kerstvakantie is bij Biesboschcentrum Dordrecht veel te beleven. Het programma bevat activiteiten voor jong en oud. 

Wandelen

Maak een winterse wandeling door de Biesbosch met de 'Winterexcursie' of ga mee met de 'Snertwandeling' die in samenwerking met Stayokay Dordrecht wordt georganiseerd. Onder leiding van een Biesboschgids wandelt u door de Hel- en Zuilespolder. Tijdens de wandeling wisselt het landschap voortdurend: weilanden, dijkjes, overgaand in bosgebied. De gids vertelt wat de Biesbosch in dit jaargetijde zo bijzonder maakt. Aan het eind van de Snertwandeling staat er bij Stayokay een lekkere kom snert of een beker warme chocolademelk klaar.


Varen

Ontdek de Biesbosch tijdens de vaartocht 'Winters Rondje Hollandse Biesbosch'. Vaar met de open fluisterboot door het rustgevende natuurgebied terwijl de schipper over het gebied vertelt. Blijf warm onder een dekentje, met een beker warme chocolademelk met Beverkoek.


Pindasnoer maken bij Biesboschcentrum Dordrecht

Foto: Nationaal Park De Biesbosch

Kinder- en gezinsactiviteiten

Ook zijn er speciale kinderactiviteiten onder leiding van Biesboschgidsen. Verwen vogels met wat lekkers! Kinderen maken vetbollen en pindasnoeren, die aan het eind van de activiteit mee naar huis mogen. Of doe mee met de activiteit braakballen pluizen. Kom te weten van welk soort vogel de braakbal is en onderzoek wat er allemaal in zit.


Een leuke excursie voor het hele gezin is de 'Familievogeltocht'. Vaar met de open fluisterboot door de Hollandse Biesbosch op zoek naar de meest voorkomende Biesboschvogels. Kom veel te weten met behulp van de 'Biesbosch Vogelwaaier', een verrekijker en de uitleg van de gids. Aan boord krijgt iedereen een beker warme chocolademelk met een Beverkoek. Ook is er de 'Gezinsexcursie speuren naar sporen'.


Meer informatie en reserveren

Kijk voor alle activiteiten en reserveren op www.biesboschcentrumdordrecht.nl of neem contact op met Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, telefoon 078-770 53 53, email info.biesbosch@dordrecht.nl.

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!