Spring naar inhoud

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbriefHome Actueel Oude nieuwsberichten Prinsjesdagontbijt Dordrecht: 'Hoe groen is groen genoeg?'

Prinsjesdagontbijt Dordrecht: 'Hoe groen is groen genoeg?'

Het jaarlijkse Prinsjesdagontbijt in Dordrecht heeft dit jaar een groen thema. Het ontbijt vindt plaats op 19 september van 7.00 uur tot 9.00 uur in Grand Café Bellissimo (da Vinci College) aan de Leerparkpromenade 100 in Dordrecht. Het Prinsjesdagontbijt is een landelijk initiatief van stichting GIDSnetwerk en wordt in Dordrecht georganiseerd vanuit het Platform Dordtse Kerken.


Prinsjesdag is een bijzondere dag in de Nederlandse traditie. Vanuit het GIDSnetwerk wordt deze dag aangegrepen om in verschillende steden mensen met lokale invloed en verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. Met het ontbijt wil het GIDSnetwerk organisaties inspireren en samenbrengen om Dordrecht duurzamer te maken.

Hoe groen is groen genoeg?

Het Dordtse Prinsjesdagontbijt staat dit jaar in het teken van zorg voor de aarde. Tijdens het ontbijt wordt stilgestaan bij de balans tussen het benutten en beschermen van de aarde, en de balans tussen heersen versus beheren. Hoe groen is groen genoeg? En wat betekent dit voor ons eigen handelen? Deze onderwerpen komen aan bod tijdens het ontbijt.

Het thema zal worden ingeleid door Dion van Steenseli, oud-wethouder en algemeen directeur van HVC, en Tom Kolsters, betrokken bij de Groene Kerken-actie. Aansluitend kunnen de deelnemers in gesprek gaan over dilemma’s rond duurzaamheid in de eigen organisatie. Daarbij is er volop ruimte om standpunten uit te wisselen en inspiratie op te doen. Ook wordt er een moment ingelast, waarbij er wensen en gebeden voor de stad uitgesproken worden. Rondom het ontbijt is er gelegenheid om te netwerken.

Aanmelden

De organisatie nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. U kunt uzelf aanmelden voor het Prinsjesdagontbijt via het Platform Dordtse Kerken. Mail daarvoor uw naam, organisatie en contactgegevens voor 11 september naar info@dordtsekerken.nl. De kosten van het ontbijt bedragen €15,-. Meer informatie vindt u op de website van het GIDSnetwerk.

Tip de redactie!

Wij ontvangen ook graag uw nieuws!