Spring naar inhoud

Wij werken aan de website

De komende maanden werken we aan de website Dordt Duurzaam. Op de website komt meer aandacht voor energie besparen, aardgasvrij wonen en het opwekken van duurzame energie.

Home Actueel Nieuwsberichten

Duurzamer asfalt op Overkampweg

Deze week wordt het asfalt op de wegen rond het Albert Schweitzer ziekenhuis vernieuwd. Het asfalt op de Overkampweg heeft een duurzaam tintje: hier wordt Epoxy Modificatie Bitumen aan toegevoegd, waardoor het twee tot vier keer langer meegaat dan gewoon asfalt en bij een lage temperatuur wordt aangebracht. Maandagnacht legde wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid) het eerste stukje asfalt aan.


Door de toevoeging van epoxybitumen in het mengsel wordt asfalt elastischer en minder gevoelig voor veroudering. Het asfalt is daardoor veel langer bestand tegen vervorming, vermoeiing en rafeling. Bovendien heeft het een lagere productietemperatuur. Dit bespaart energie en vermindert uitstoot van CO2. De onderhoudskosten zijn lager, er is minder overlast voor weggebruikers en er wordt minder materiaal gebruikt. Ook verminderen de kosten voor onderhoud, de overlast voor weggebruikers en het verbruik van grondstoffen.


Test

De Overkampweg vormt onderdeel van een test waarbij Dordrecht samen met Dura Vermeer Divisie Infra en vijf andere gemeenten de werking van Epoxy Modificatie Bitumen (EMB) in asfalt in de praktijk onderzoekt. Door kennis en ervaringen over de toepassing te delen, samen met het onderzoeksteam van de TU Delft en de provincie Noord-Holland, maken zij met elkaar de weg vrij voor duurzamer asfalt.


Lees meer op: https://www.duravermeer.nl/nieuws/samen-werken-aan-duurzame-wegen


Duurzaam asfalt Overkampweg