Spring naar inhoud

Nieuwsbrief

Dordt Duurzaam bundelt nieuws, achtergronden en initiatieven op het gebied van duurzaamheid in een nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbriefHome Actueel Nieuws

Energieloket Dordrecht organiseert groepsaankoop zonnepanelen

Wist u dat de zon op een gemiddeld dak in Dordrecht voor ongeveer €450,- per jaar aan energie kan leveren? Met zonnepanelen kunt u zelf deze duurzame en schone energie opwekken én flink besparen op uw energierekening. De gemeente Dordrecht start in samenwerking met het Energieloket Dordrecht een groepsaankoop zonnepanelen. Het Energieloket is een onafhankelijk adviesloket en helpt huiseigenaren met energie besparen en duurzaam wonen. Door deze samenwerking stimuleert de gemeente het gebruik van duurzame energie in Dordrecht.

Voordelen van groepsaankoop via het Energieloket

U kunt meedoen met de groepsaankoop als u een eigen woning heeft. Op www.zonatlas.nl/dordrecht kunt u zien of het dak van uw huis geschikt is voor het opwekken van zonne-energie. Het aanschaffen en installeren van zonnepanelen via de groepsaankoop levert u een aantal voordelen op:

  • Scherpe prijs: U kunt de zonnepanelen tegen een scherpe prijs kopen en laten installeren. Dat komt doordat er in één keer een groot aantal zonnepanelen ingekocht en geïnstalleerd wordt. De leverancier profiteert hiervan en kan het werk efficiënt en daarmee goedkoper uitvoeren.
  • Leverancier uit de regio: Het Energieloket werkt samen met een leverancier uit de regio. Deze kent uw wijk het beste en komt gemakkelijk langs voor een maatwerkgesprek.
  • Gemak: U hoeft zelf niet op zoek naar een betrouwbare leverancier. Dat heeft het Energieloket al voor u gedaan. 

Informatieavond

Begin oktober organiseert de gemeente samen met het Energieloket een informatieavond over de groepsaankoop zonnepanelen. U bent  van harte welkom op donderdag 5 oktober van 19.15 tot 21.00 uur in het restaurant van het Polderwiel, Dudok-erf 58 in Dordrecht.


In september volgt meer informatie over de groepsaankoop zonnepanelen op de websites van de gemeente Dordrecht, Dordt Duurzaam en Energieloket Dordrecht.